06-1/284-6398 janos.ovoda@gmail.com

2020. március 16. Ez volt az a nap, amikor az óvodák és iskolák bezárták kapuikat. Az iskolák gyorsan átálltak az online oktatásra, de mi történt az óvodásokkal?
A Boróka Óvoda óvodapedagógusaiban már az első pillanatban felmerült a kérdés: hogyan tudjuk megoldani, hogy a gyerekek fejlesztése folytatódjon?

Az első támogató lépéseket még tervezés nélkül tettük meg, olyan játéklehetőségeket javasolva a szülőknek, amelyekkel a gyermekek fejlődését is elősegítik.

A második héttől elindult az Online Ovi program, melynek lényege, hogy az eredeti pedagógiai programot követve, a szülők számára átírt tervezetekkel támogatjuk az otthoni fejlesztéseket, és ezeket az óvoda Facebook oldalán közzétesszük.

Folyamatos kapcsolatban vagyunk a szülőkkel és a gyermekekkel egyaránt. A szülők napi szinten küldik a gyermekeik által elkészített alkotásokat, illetve kérésünkre a zárt Facebook csoportokban megosztják egymással is.

Most, hogy nem tudunk találkozni, több gyerekkel is videochat segítségével tartjuk a kapcsolatot.


A segítségre szoruló szülőket sem hagyjuk magára. Az óvoda honlapján található telefonszámot hívhatják, ha tanácsot, segítséget szeretnének kérni. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy szoros maradjon a kapcsolat szülő és pedagógus, valamint pedagógus és gyermek között.

Bízunk abban, hogy amikor az óvoda ismét megnyithatja kapuit, a gyerekek ugyanazzal a lelkesedéssel lépik át a küszöböt, ahogyan március 13-án távoztak.

 

                                                                     Mojzes Elza óvodapedagógus