06-1/284-6398 janos.ovoda@gmail.com

Gyermekekre vonatkozó eljárásrendek:

  • A gyermek átöltözése után fertőtlenítő kézmosást végez, utána léphet a csoportszobába. Ehhez az óvodapedagógus, dajka segítséget nyújt.
  • Amelyik gyerek a kézfertőtlenítőre érzékeny a szülőnek lehetősége van hozni gyermeke részére saját szabványnak megfelelő kézfertőtlenítőt, amit jellel kell ellátni!
  • A gyermek az óvodában megismerkedhet játékosan a védőfelszereléssel, ha nem gátolja a tevékenységben viselése javasolt, ezzel is elkerülve a közvetlen kontaktot, gyermek- gyermek, gyermek- felnőtt között.
  • A gyermekcsoportban a Kormányrendeletnek megfelelő létszámú gyermek tartózkodhat, tevékenykedhet. A gyermekek részére az óvodapedagógusok játékos tevékenységeket és foglalkozásokat szerveznek, ahol figyelembe veszik a távolságtatás szabályait.
  • Az egyes tevékenységek után szakszerűen, (mosdóban kihelyezett piktogrammos tábla alapján) megfelelő gyakorisággal, a szappanos kézmosás megvalósulásáról az óvodapedagógus, dajka gondolkodik.

A gyermekek előre csomagolt ételt fogyasztanak, melynek higiéniai megfelelőségét a szállító cég – Klasszmenza- szavatolja. A csomagolt étel csak a gyermek étkezése előtt botható fel, és annak azonnali elfogyasztása kötelező! Ennek megvalósítása az óvodapedagógus és a dajka feladata, felelőssége